Hydroxychloroquin en zwijgen over Zwarte nonsense

 

Oh wow, men had me echt verkeerd ingeschat he? Dat ik als “voorbeeldfiguur in de zwarte gemeenschap” mijn mond zou houden over zwarte bullshit. Eh, nee. Bullshit is bullshit.

Zwarte mensen worden het meest geraakt door COVID-19. In Amerika is het 73.7 doden per 100,000, waar het voor witte mensen 32.4 doden is per 100,000. (Zie grafiek van 21 juli) Historisch door marginalisatie aangezwengelde achterstanden en gezondheidskwesties zijn daarvan de schuld. Dan hebben we het nog niet eens over de economische gevolgen van de crisis.

Enkele maanden geleden begonnen witte rechtse extremisten zich tegen de maatregelen te verzetten die in stelling waren gebracht om hen te redden; ze gingen met pistolen overheidsgebouwen en ziekenhuizen bezetten, want hun vrijheden en hun recht op een haircut werd beknot. Ze bedreigden mensen die doodgingen terwijl die andere mensen aan het redden waren.

Ze werden niet gearresteerd, niemand die hen thugs noemde. Ze mochten hun gang gaan; boys will be boys.
Geen van hen die zich toen liet horen over #blacklivesmatter. Sommigen stonden daar lijnrecht tegenover zelfs.

Hun president die zwarte moeders bitches noemde, die zwarte landen shithole countries noemde, die deed de afgelopen maanden niks om die crisis te beteugelen die zwarte mensen het meest raakt.

Integendeel zelfs. Diezelfde president die stuurt nu wel zwaarbewapende soldaten af op zwarte mensen en witte mensen die protesteren tegen dodelijk politiegeweld tegen zwarte mensen. Hij noemde hen thugs, en terroristen, omdat ze gebouwen en standbeelden van racisten uit de geschiedenis bekladden met graffiti.

Zie je het verschil in benadering? Niet?

Dr. Emanual Covid

En wat wordt van mij verwacht nu? Dat ik mijn eerlijke mening niet geef over de bullshit van een zwarte vrouw omdat het een zwarte vrouw is. Ook al roept ze hetzelfde als die president die neonazi’s hele goede mensen noemde, ook toen ze mensen neermaaiden met autos? Die president die zwarte mensen gespuis noemde omdat ze vragen om niet meer te worden neergeschoten?
Serieus?

Als ik mijn eerlijke mening niet deel, dan ben ik net zo erg als deze zwarte vrouw die nu bagatelliseert dat het niet erg is dat zwarte mensen doodgaan. Net zo erg als die president die gezellig gaat golfen terwijl een pandemie mensen uitmoordt die op mij lijken.
Dan kan ik evengoed gaan roepen "all lives matter"

Ik weet niet wat wel werkt tegen COVID-19. Ik ben geen medische professional.
Maar haal even alle hysterie uit deze COVID-19 kwestie. Vergeet even de verplichting dat je een mondkapje aan moet; vergeet even de overweging dat COVID een hoax is, of dat big pharma het heeft aangezwengeld samen met Bill Gates om jou ziek te maken om geld te verdienen. Vergeet dat complot. Vergeet dat ik haar een kwakzalver vind. Vergeet dat het heerlijk is dat iedereen zijn handen goed wast.

Dan blijft alleen het feit over dat zwarte mensen het meest geraakt worden, economisch en in hun gezondheid. In hun leven.
Als ik die Stella Immanuel een kwakzalver noem, omdat die hetzelfde middel aanbeveelt als Trump, , dan doe ik dat omdat ik wil dat jij blijft leven. Ik wil dat je je niet laat meeslepen in de massahysterie die wordt aangezwengeld door racistische politici die haar inzetten om paniek en confusion te zaaien zodat ze over jouw lijk heen aan de macht komen en blijven.

Had ik andere woorden kunnen gebruiken om haar aan te duiden? Ja zeker! Maar geloof me: ik heb me ingehouden. Ik heb een breed woordenschat, dus andere woorden die ik kan gebruiken zouden niet beter zijn. Ik had haar ook een fucking idioot kunnen noemen die zichzelf haar hele leven aan goedgelovige mensen presenteerde als messias en zich nu laat misbruiken om nog meer goedgelovige zwarte mensen voor een racistische president te laten stemmen die zich niet om hen bekommert. Maar dat heb ik niet gedaan toch?

Weet je wat? Doewet!

Als het je echt niet gaat om je eigen gezondheid, doe dan alles dat je wordt afgeraden, krijg COVID-19 en drink dan dat wondermiddel dat zij nu peddelt.
Maar beleg dan wel eerst al je geld erin; je nabestaanden gaan het je in dank afnemen. Trump heeft namelijk hydroxychloroquin niet alleen aanbevolen, maar hij arrangeerde deze week ook nog een lening van 765 miljoen dollar aan Eastman Kodak om het te produceren. De waarde van aandelen van Eastman Kodak steeg dinsdag met 318.13%.
Wanneer ging het filmpje van mevrouw Immanuel weer viraal? Was dat niet dinsdag?

Wat ik zeg is: doe hysterisch maar met focus.
Meedoen met een rage die wordt aangezwengeld door mensen die zich niet druk maken of jij doodgaat, is geen focus.
Focus is bijvoorbeeld aandelen kopen in Eastman Kodak. Focus is kijken hoe jij niet èèn van die zwarte mensen wordt die negatief geraakt wordt, maar èèn die er positief bovenuit komt.

En ik bedenk me dat ik dit schrijf terwijl ik met twee Marokkanen ben in een Turks restaurant waarvan er drie zijn in verschillende Nederlandse steden, waar we bediend worden door een leger Turkse obers ... dus terwijl ik mijn zwarte broeders wijs op ons gebrek focus, zit ik in een restaurant dat mij toont wat je kan opzetten met focus.

"Marvin volgende keer eten we in een soortgelijk Surinaams restaurant he. Lekker Surinaams eten!," zeggen mijn Marokkaanse tafelmaatjes. Ik had geen antwoord, omdat ik dit aan het schrijven was ... en omdat ik niet weet waar dat Surinaamse ketenrestaurant is waar we bediend worden door een leger obers, en dat opgezet is met focus.

Ik zag toen dat ze mij voor de gek hielden, want zij weten heel goed dat het er geen van beide is. Het restaurant niet en de focus niet.
Wij bekvechten liever onderling om dingen die zijn aangezwengeld door racisten die zich niet druk maken of we doodgaan ... terwijl we al bij bosjes sterven.
W'o dede in a kino disi.

Marvin Hokstam is leeraar, schrijver en eigenaar van Afro Magazine.