Wat zijn dreadlocks?

Dreadlocks, braidlocs, Micro locs, Sisterlocks, Mireille Ling
Scroll naar beneden voor de video

Dreadlocks, locs, siterlocks, hoe je ze ook wil noemen, is de meest gestereotypeerde haardracht ter wereld. Bedrijfs etiquetten gebaseerd op deze achterhaalde stereotypen maken dat Dreadlocks niet eens geaccepteerd worden in een werkomgeving. Voor draagers van locs zoals ik, is dit niet alleen diep triest, het is vooral onacceptabel. 

Dreadlocks zijn namelijk de meest natuurlijke manier om kroeshaar lang te laten groeien. er komt geen enkele kam, borstel noch chemicalien aan te pas, het is puur natuur handwerk.  

Relaxers, curly en zelfs box braids zijn veel onnatuurlijkere haardrachten die wel geaccepteerd worden. Niks mis mee, maar dat de meest natuurlijke vorm om kroeshaar te dragen en lang te alten groeien, niet geaccepteerd is, is een schending van ons mensenrecht. Elk mens heeft het fundamentele recht om het haar natuurlijk te dragen.

Om de onwetendheid en de stereotypen de wereld uit te helpen ben ik daarom een video serie begonnen over dreadlocks. Dit is deel 1.

Ik hoop van harte dat je er wat uit leert, dat je het deelt met al jouw familie en vrienden, want dat zal echt helpen ons haar uit het verdom hoekje te halen. Ook als je zelf vragen hebt hoor ik het graag. Laat ze achter in het commentaar. 

Wil je meer van mijn dreadlock journey zien klik dan op Mijn Braidlocs. Wil je weten wat voor producten ik gebruik voor het verzorgen van mijn locs, klik dan op Locs & Stuff

 

 


1 commentaar

  • Mijn haar is kroes maar niet echt negers kroeshaar komt het daardoor dat het niet groeit? Ik doe al haren moeite om dreadlocks te hebben maar helaas

    Ophilia

Geef commentaar

Commentaar moet goedgekeurd worden