Hoe je kroeshaar, krullen en Black Hair kunt ontknopen en uitkammen zonder pijn te lijden

Het uitkammen van Kroeshaar, Krullen en Black hair

Door de unieke structuur van kroeshaar is het helemaal voorkomen van knopen nagnoeg onmogelijk. De krulletjes, klein en groot raken van nature gemakklijk verstrengeld in elkaar, maar dat hoeft geen probleem te zijn, als je weet hoe je ermee moet omgaan.

Het ontknopen en uitkammen van krullen en kroeshaar is misschien wel het belangrijkste in haarverzorging. Niet alleen omdat knopen nauwelijks te voorkomen zijn, maar omdat klitten en knopen de haarstrengen ernstig kunnen beschadigen. Het verkeerd ontknopen van kroeshaar is een van de hoofd oorzaken waarom kroeshaar breekt waardoor het lijkt of het haar niet groeit. Als je lang kroeshaar wil, is het dus zeer belangrijk dat je weet hoe je het haar moet ontknopen.

Het ontknopen van kroeshaar

Voordat je met uitkammen begint is het zaak dat jouw haar zoveel mogelijk ontknoopt is. Dat betekent dat je met jouw vingers het haar grotendeels knoop-vrij hebt gemaakt en het haar in handelbaare delen hebt verdeeld. Afhankelijk van hoe lang en dik jouw haar is kan het varieren van 6 tot en met 12 delen.

Zorg ervoor dat je voor elk deel heerlijk veel detangler toevoegt. Een detanger zorgt ervoor dat het haar soepel vochtig wordt zodat de strengen makkelijk uiteen kunnen vallen. Een goede detangler hoeft niet zo zeer vettig te zijn op olie basis. Belangrijker is ook de water basis. Twee hele goede detanglers zijn de No More Knots en de Silky Shea haarboter. De eerste is op water basis, de tweede op een shea butter olie basis, een perfecte combinatie dus.

Het uitkammen van kroeshaar en krullen

Is het haar eenmaal ingedeeld in handelbare delen en lekker ingesmeerd met jouw favoriete detangler, dan is het haar klaar om uitgekamd te worden.

Gebruik hiervoor een grote kam met wijd uitstaande afgeronde puntjes van hout of anti-statisch. Je kunt ook de tangle teezer designed borstel gebruiken zoals de anti-statsche steel borstel of de anti-statische borstel. Beiden kunnen gratis naar jouw worden gestuurd als je ze bestelt in de shop.  

Begin met uitkammen aan het uitende van het haar en werk stukje bij beetje naar de hoofdhuid toe, zoals je ziet in de video.

Haal nooit rigoureus een kam door het haar, zeker niet waar het erg in de knoop zit. De ergste knopen kun je wel met behulp van een kam uit het haar halen. Plaats hiervoor de voorste tand van de kam midden in de knoop en maak korte bewegingen naar het uiteinde van het haar om de knoop los te halen. Dit kan ook met een tangle teezer-achtige borste.

Kam het haar met snelle ritmische bewegingen, zoals je ook een afro kamt. Houd het haar hierbij zodanig in de handpalm dat er tijdens het kammen niet aan de hoofdhuid getrokken wordt.

Ben je klaar met het uitkammen van een deel, maak dan een twist net zoals in de video.

Als je dit proces meester wordt, zal jouw haar zichtbaar gaan groeien en floreren. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is tijd, geduld en natuurlijk de juiste producten. Succes en graag hoor ik wat jouw ervaring met deze manier van uitkammen is.

Shop de afdeling
met Gratis Shipping

 


Geef commentaar

Commentaar moet goedgekeurd worden