Een indruk van DBUFF, het 5-jarig bestaan van het Da Bounce Urban Film Festival

Black Heritage tour Amsterdam
Filmmakers, Acteurs en Actrices met DBUFF op de Black Heritage Tour. Ook een must see.

Vorig weekend heb ik voor het eerst DBUFF, het Da Bounce Urban Film Festival mogen meemaken. Wat ik kon verwachten wist ik niet precies. De trailer zag er wel aantrekkelijk en spannend uit, het gezicht van het poster sprak mij letterlijk aan en de mensen waren sowieso al heel erg warm en uitnodigend. Deze combinatie maakte mij wel heel erg nieuwsgierig. 

DBuff, Da Bounce Urban Film Festival 2018Met Reguillo Wijngaarde, de man achter DBUFF

De openings night in Tushinsky waar het festival mee opende was al super geslaagd. Allemaal mooie, gedreven mensen op hun best gekleed in opperbeste stemming, zetten de toon voor wat er komen ging het eerste weekend van november.

Jasmin Sendar - DBuff, Da Bounce Urban Film Festival 2018
Jasmine Sendar: Ambassadeur DBUFF. Kennen jullie haar ook nog van het Kroeshaar Panel ?  DBuff, Da Bounce Urban Film Festival 2018
Onesy Muller, een van de Kroeshaar volgers van het eerste uur. Ze heeft nu een Food Blog. 

Producters, actrices, investeerders, schrijvers, niet alleen van eigen bodem, maar vanuit de hele wereld. Een inspirerende sfeer die niet gelimiteerd was door land's grenzen. De internationale gasten uit New York en London gaven het geheel alleen nog emaar een extra dimensie.

Hoe DBUFF de films selecteert weet ik niet, wat ik wel weet is dat ik ook daarvan onder de indruk was. Eerlijk gezegd kon ik moeilijk een keus maken uit de 35 films die op het programma stonden. Om het mezelf makkelijk te maken heb ik mij dus laten meeslepen naar welke film de mensen met wie ik op dat moment was, wilde zien. Niet een keer ben ik teleurgesteld geweest!

The Pay Back
The Pay Back was al aan de gang toen wij kwamen binnenlopen, maar dat maakte het niet minder. De film is een documentaire die de commercie achter de hip hop muziek belicht. De film was al heel leerlijk, maar ook de after talk met experts van eigen bodem die konden ingaan op hoe het er in Nederland toegaat, was heel interessant. 

Canal Street
Ook een film waar ik mij naar toe heb laten meenemen, want eerlijk gezegd wist ik niet eens waar die overging. Als iemand die nu al langer dan 15 jaar in Amerika woont kan ik je zeggen dat dit een hele realische weergave is van hoe de racisme een rol speelt bij het wel of niet veroordelen van iemand en vooral ook hoe de media hiermee omgaat. Het is een film die je vanaf begin tot eind in spanning houdt.

Wat deze vertoning ook uniek maakte is dat DBUFF een primeur had want de film komt pas in 2019 uit.

DBuff, Da Bounce Urban Film Festival 2018 Mike Troy

Mike Troy, de comedian uit Brooklyn, NY die ik toevallig ook ken. 
 DBuff, Da Bounce Urban Film Festival 2018
Hellen Rijkaard, Eurydice Wijngaarde, enkelen van de hard werkende mensen achter DBUFF met Terrry Jervis documentaire en filmmaker uit London.

Love Jacked
Dit is denk ik de enige film die ik zelf heb gekozen, maar ik weet niet meer waarom. Soms maak je gewoon perfecte keuzes en dit was er zo een. Deze comedy gaat over een vrouw die tegen de zin van haar vader naar Afika gaat en dan ook nog terugkomt met een verloofde uit Afrika met wie ze wil trouwen.

Ik heb werkelijk vanaf begin tot aan het eind gelachen. De cast was top, de productie perfect, het script amazing en wat me vooral opviel was hoe goed de belichting was.

Ik heb er nog een paar gezien, maar als het goed is heb je nu een indruk van DBUFF, de share van films die je kunt zien en weet je dat het het volgend jaar niet mag missen.

Mireille at DBUFF The big chop changing women

Van de twee films die ik moest modereren kun je een uitgebreid verslag lezen via de link: Changing women and the Big Chop, Watching Natural Hair Trough the lens of Filmmakers from the Dutch Diaspora.

Behalve dat ik de DBUFF organsatie wil bedanken dat ze mij hebben uitgenodigd, wil ik ze ook feliciteren met een super geslaagd evenement. Na meer dan 15 jaar New York ben ik echt wel wat gewend, maar dit was absoluut top. Mijn hoop is dan ook dat volgend jaar alle zalen vol zitten.

 

 


Geef commentaar

Commentaar moet goedgekeurd worden