Miss Kroeshaar

Miss Kroeshaar

Miss Kroeshaar

Kroeshaar.com introduceert de allereerste modellen competitie die kroeshaar in het zonnetje plaatst.

Tien modellen zullen tien weken lang online strijd voeren voor de titel Miss Kroeshaar 2009. De stemmen van jury en website-leden zullen bepalen wie de winnaar en het nieuwe gezicht wordt van SME-OMROEP; de eerste multi-culturele publieke zender.

sandy2.jpgWaarom deze competitie?
Een disproportioneel groot percentage van Zwarte vrouwen heeft last van haarbreek en haaruitval. Uit schaamte wordt dit probleem echter liever niet besproken, laat staan aangekaart.

Hoewel de haarproblemen een direct gevolg zijn van het gebruik van middelen om het haar te ontkroezen, ligt de diepere oorzaak in een onmiskenbare cultureel maatschappelijke druk waar iedere Zwarte vrouw vroeg of laat mee te maken krijgt; hoe moet ze het haar anders dragen? De bekende alternatieve opties, een afro of dreadlocks, lijken niet alleen beperkt, de kapsels worden lang niet altijd en overal geaccepteerd.

Met deze competitie beoogt kroeshaar.com daarom niet alleen de natuurlijke schoonheid en veelzijdigheid van kroeshaar uit te dragen. De organisatie streeft er tevens naar de vooroordelen die betrekking hebben op dit haartype onder de aandacht te brengen zodat kroeshaar eindelijk een rechtmatige positie in de maatschappij kan innemen.

Wie is Miss Kroeshaar?
Miss Kroeshaar is een prachtige vrouw die middels haar innerlijke en krachtige schoonheid, kroeshaar op een sierlijke manier uitdraagt. Ze is zelfverzekerd, levenslustig en opvallend creatief in het maken van kapsels. Geпnteresseerden kunnen zich nu via de website kroeshaar.com aanmelden.

damaris.jpgKroeshaar.com
Nog voor haar succesvol debuut met het allereerste Nederlandse boek over kroeshaar, ontwikkelde Drs. Mireille Liong-A-Kong de website kroeshaar.com. Haar graad in de Informatica heeft ze sindsien gebruikt om de site te ontwikkelen tot een indrukwekende one-stop-shop die toonaangevend is op het gebied van kroeshaar en helemaal up-to-date als het gaat om nieuwe technologie.

SME-OMROEP
Franklin Esajas, mede oprichter en nu directeur van SME-TV, maakt sinds 1998 spraakmakende radio- en televisieprogramma’s. Hij is vooral bekend geworden met het programma “Surinamers anders bekenen”. Zijn streven is om met SME-TV een permanente plaats binnen de publieke omroep te bemachtigen.


De modellen op de foto's zijn Charel, Sandy Weeks, Damaris Liong, Mireille Liong en Rubina Peperkamp